Avantajos pentru membri cu vechime de minim trei luni în cadrul Asociației C.A.R. Dacia, suma acordată fiind între 5.000 lei și 19.999 lei

pentru membri cu vechime mai mare de șase luni, suma acordată este până la 40.000 lei.

Rata dobânzii aferentă creditului este fixă pe toată perioada de creditare

 • - Suma maximă care se poate împrumuta se stabilește în funcţie de capacitatea de rambursare a solicitantului (nivelul veniturilor).
 • - dobânda se achită în rate lunare

Durata maximă de rambursare a contractului creditului este de 60 de luni

Perioadă de grație de până la 6 luni.

CONDIȚII DE ACORDARE

 • -existența fondului social depus, 10% din suma acordată;
 • -capacitatea solicitantului de a restitui ratele și dobânda aferentă;
 • -împrumuturile care depășesc fondul social al solicitantului trebuie garantate de giranți.(un girant la 5000 de lei)

ACTE NECESARE

Pentru titular

 • - adeverință de venit formular tipizat, completată, semnată și ștampilată de unitatea angajatoare și Raport REVISAL
 • - cupon de pensie în cazul pensionarilor;
 • - BI/CI titular.
 • - Declarație pe propria răspundere privind destinația împrumutului;
 • - Acte doveditoare : facturi, bon de achiziție, contract de vânzare- cumpărare, fișa tehnică a produsului achiziționat. (colectate în termen de 30 de zile de la data plata împrumutului)

Pentru girant

 • - adeverință de venit formular tipizat, completată, semnată și ștampilată de unitatea angajatoare și Raport REVISAL
 • - cupon de pensie în cazul pensionarilor;
 • - BI/CI girant.

Produse eligibile pentru accesarea împrumutului ECO Natura :  Frigidere și congelatoare: Clasă energetică A ++ sau A +++,  Aparate de aer condiționat: Clasă energetică A ++ sau A +++, Sisteme de iluminat cu LED: ≥ 80 lumeni/Watt, Centrale termice în condensații pe gaz, Centrale termice pe biomasă: randament termic ≥ 85%, Boilere pentru apă caldă: Clasă energetică A sau B, Ferestre și uși tip termopan: valoarea U ≤1,3 W/m2K, Izolare termică cu materiale ”solid” și panouri Sandwich ce au o conductivitate termică λ ≤ 0,035 W/mK și o grosime minimă de 10 cm (100 mm). Puteți utiliza materiale și cu grosimi mai mici de 10 cm, dacă transmitanța termică a materialului este mică decât cea solicitată, Izolare termică cu materiale ”soft” ce au conductivitate termică λ ≤ 0,040 W/mK. Grosimea minimă eligibilă a materialului termoizolant este de 5 cm (50 mm). Se pot folosi multe straturi de material, de exemplu puteți utiliza 20 cm (200 mm) pentru termoizolarea terasei sau 15 cm (150 mm) pentru placa pe sol. Materialele izolatoare utilizate pentru termoizolarea clădirilor vor avea în vedere respectarea rezistențele minime impuse conform standardele în vigoare, Sisteme solare pentru apă caldă – cu colectoare vidate: Solar Keymark (SK) sau eficiență ≥ 75%, Panouri solare fotovoltaice: Eficiență electrică ≥ 14%, Sisteme de măsurare și control al energiei, cum ar fi contoare inteligente, contoare de căldură, apă, sisteme de management al energiei, sisteme auxiliare de economisire a energiei, Sisteme și tehnologii de economisire a apei, cum ar fi instalații de epurare a apelor reziduale de mici dimensiuni, sisteme de reutilizare a apei, sisteme de colectare a apei de ploaie, instalații de tratare a apei, contoare de apă, sisteme de robinete pentru economisirea apei și instalații de reducere a presiunii.

Observatii:
MEMBRUL are la dispoziţie un termen de 14 zile calendaristice în care se poate retrage din contractul de împrumut, fără a invoca motive. Termenul de 14 zile calendaristice începe să curgă de la data ridicării împrumutului de către acesta. În caz de retragere, membrul are obligaţia de a notifica Asociația C.A.R. Dacia şi de a-i plăti împrumutul şi dobânda aferentă la ziua rambursării și nu conform graficului de rambursare. Nu se percep niciun fel de comisioane.

Pentru un împrumut PRO ECO Natura în valoare de 5.000 lei pe o perioadă de 12 luni (1 an), dobânda nominală este de 19%, fixă pe toată perioada contractului, DAE 20,74 %/an, rata lunară este de 461 lei, iar valoarea totală plătibilă în condițiile respectării graficului este de 5531,92 lei.